Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



Kategóriák

Weblapok

A Magyar Nagylexikon szócikke a településről - http://www.nagykar.hu/keptar/2723/29033.html
A szócikkek felismertetett szövege: (A csillag után a kiegészítő kötetből származó szöveg következik)
Az Új magyar lexikon szócikke a településről - http://www.nagykar.hu/keptar/2723/30330.html
A szócikkek felismertetett szövege: (A csillag után az 1972-es kiadású kiegészítő kötetből származó szöveg következik)
Bocska adatai az X-travel oldaláról - http://www.x-travel.hu/bocska/
Az oldalon megtalálhatja azon települések sorát, melyek Bocska környékén helyezkednek el. Ezen kívül megtudhatjuk Bocska 2005-ös adatait is: mely közigazgatási egységhez tartozik, a lakások, illetve lakók számát. Bocskához kapcsolódóan még egy linket találunk az oldal alján, mely link a Google szerveren elhelyezkedő térképre irányítja az érdeklődőt. Itt választhatunk az autós térkép, a műholdas térkép és a domborzati térkép között. Az X-travel oldalán megtekinthetjük Magyarország összes településének ezen adatait, térképpel együtt.
Bocska címere - http://natloz.znet.hu/Magyarorszag/zala/zala2.htm
Zala megye településeinek címereit láthatjuk több oldalra bontva. Az adott címer jobb alsó sarkánál levő "i" betűre kattintva eljuthatunk a település adatait közlő gyaloglo.hu szerverre.
Bocska címere - http://www.nemzetijelkepek.hu/onkormanyzat-bocska.shtml
A település címere és a címer leírása a nemzetijelkepek.hu-n.
Bocska címerének elemzése - http://www.heraldicart.hu/telepulesek/bocska.htm
A címer leírása olvasható magyar és angol nyelven is a heraldicart oldalán. "Bocska község Zala megyében, a nagykanizsai kistérségben." "Bocska is a settlement located in the small region of Nagykanizsa in Zala County."
Bocska hivatalos adatai 2006 - http://onkormanyzat.net/2006/onkormanyzatok/bocska-kozseg
Az önkormányzat.net oldalon megtalálhatja bármely település 2006-dik évi hivatalos adatait. Használja a baloldali menü kereső opcióit!
Családnevek - Bocska - http://web.archive.org/web/20041201030355/http://www.radixindex.com/helyindex/bocska.shtml
A RadixIndex adatbázisokban a Bocskán előforduló vezetéknevek és az előfordulások száma látható, nem csupán a családfakutatóknak, hanem a helytörténet iránt érdeklődőknek is érdekes.
Egy kis érdekesség... - http://www.kislexikon.hu/bocska_a.html
Bocska jelentése a "világ legnagyobb kislexikoná"-ból.
Falutörténet a kezdetektől 1956-ig - http://zalaszentbalazs.nagykar.hu/keptar/638/19917/reszletek.html
Dicséri Simon Pál, az egykori országgyűlési követ, a vidék falvait: "Vannak csinos falui is, minők Szt-Balázs, Gelse, Pacsa" és szőlőit: "...két 114 oldalról emelkedő hegyoldalak venyigével rakatott, s igen jó borokat adnak; - ilyenek a pogányvári, kerecsenyi, hahóti, szentbalázsi szőlőhegyek. A hegyek szőlőtermesztésre alkalmatlan részein tölgy és bükkös erdő terjedez." A „Letöltés” a gépünkre másolja a dokumentumot, az „Előnézet” a gyors megtekintést teszi lehetővé. A „Teljes leírás” linkje a dokumentum teljes – automata szövegfelismerővel létrehozott, tehát roncsolt részleteket is tartalmazó – szövegét mutatja, ennek a változatnak minden szavára keresni tudunk.
Hivatalos információk weblapja - http://telepulesek.gyaloglo.hu/telepules/Bocska/
"Köszöntjük az önkormányzati, közigazgatási információs rendszer weboldalain!" Ezen az oldalon lehetőségünk van bármely település önkormányzati adatainak megtekintésére, valamint összesített adatok megjelenítésére megyénként és régiónként is.
Ki kicsoda Zala megyében - Bocska - http://www.nagykar.hu/keptar/2723/31945.html
Bocska - Ki kicsoda Zala megyében 1996 313old.
Még egy kis érdekesség... - http://www.kislexikon.hu/bocska.html
A település nevének másik jelentése a "világ legnagyobb kislexikoná"-ból.
Minden egyhelyen - a Földhivatalok honlapján. - http://foldhivatalok.geod.hu/telepules.php?page=31291
Bocska község adatai, várható időjárása, térképe, illetékes földhivatalok. Erről az oldalról továbbléphetünk az adott település honlapjára, a térképcentrumba , illetve a Wikipédiába is. Ezenkívül megtekinthetjük a település, illetve a település régiójának részletes időjárásjelentését és országos előrejelzést is kaphatunk.
Révai nagy lexikona - Bocska - http://www.nagykar.hu/keptar/2723/30824.html
"Bocska,kisk. Zala vm. kanizsai j.-ban, (1910) 506 magyar lak. ; u. p. Zalaszentbalázs, u. t. Gelse."
Varga János - Balatonederics díszpolgára - http://www.balatonederics.hu/diszpolgarok.html
"1948-1950 között a Zala megyei Bocskán tanított, innen a szintén Zala megyei Petőhenyére került, ahol 2 évig dolgozott. 1952. szeptember 1-én pályázat útján került haza Balatonedericsre, ahol 1955-ben kapott megbízást az iskolaigazgatói teendők ellátására." A Keresés ezen az oldalon... menüpont segítségével találhatjuk meg Varga János életrajzát, melyből kiderül kötődése Bocska településhez.
Wikipédia - a szabad enciklopédia szócikke - Bocska - http://hu.wikipedia.org/wiki/Bocska
"A települést észak-déli irányban a 74-es főút szeli át, amely összeköttetést jelent a megye két legfontosabb városával: Zalaegerszeggel és a közeli Nagykanizsával. Erre az útra merőlegesen áll a falu egy másik főútja, amely egészen a Szőlőhegyig tart." A szabad lexikon segítségével tájékozódhatunk Bocska közigazgatási adatairól, népességéről, földrajzi adatairól és elhelyezkedéséről. Olvashatunk egy rövid leírást a település történetéről és a megközelíthetőségéről is.
Zala megye atlasz - Bocska - http://www.nagykar.hu/keptar/2723/31820.html
Bocska térképe és rövid összefoglaló a település történetéről három nyelven (magyar, német, angol).
Zala megye földrajzi nevei - http://www.nagykar.hu/keptar/2723/31652.html
A részlet a következő könyvből származik: Cím: Zala megye földrajzi nevei Közreműködő: Papp László (1924) (szerk.) ; Végh József (1921) (szerk.) ; Markó Imre Lehel (gyűjt.) ; Ödög Ferenc (1933) (gyűjt.) ; Kerecsényi Edit (1927-2006) (gyűjt.)
Zala megye kézikönyvének szócikke - http://www.nagykar.hu/keptar/2723/29131.html
A cikk felismertetett szövege: Lakosság száma: 390 fő BOCSKA Belterület: 62 ha BOCSKA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 8776 Bocska, Bocskai út 4. Telefon: (93) 356-186

Insert failed. Could not insert session data.